Fricandeau en mosterd-rozemarijnsaus van René Pluijm

4
70 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 140 graden Celsius. Fricandeau op kamertemperatuur laten komen. Daarna in olijfolie kort goudbruin bakken en apart zetten.
  • 2 In dezelfde pan sjalot, knoflook en rozemarijn enkele minuten bakken en omscheppen. Vervolgens blussen met de wijn en crème fraîche en mosterd toevoegen.
  • 3 Zorg dat er voldoende vocht in de slee ligt om het vlees tot ongeveer de helft onder te dompelen. Voeg eventueel wat water toe. Leg daarin de fricandeau, dek af met aluminiumfolie en laat dit op lage temperatuur zachtjes garen. Dat duurt ongeveer 45 minuten, afhankelijk van het gewicht en de vorm van het vlees.
  • 4 Breng op smaak met zout en peper. Serveer met gekookte krieltjes en bijvoorbeeld een salade van biet en sinaasappel.

Fricandeau en mosterd-rozemarijnsaus van René Pluijm is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Roomijs bonbon met geschaafde chocolade van René Pluijm
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Terrine van zalmfilet, avocado en groenten van René Pluijm
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Salade met ham, buffelmozzarella en dressing van René Pluijm
15 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Rosbief op groenten en kruiden van René Pluijm
90 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Truffelgnocchi met haricots verts, ei en fricandeau
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsfricandeau met romige paprikasaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle vitello tonnato
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept