Stol met gekaramelliseerde appels en peren van René Pluijm

6
20 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de stol af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Ontpit de appels en peren, schil ze en snij in kwarten.
  • 3 Neem een koekenpan en doe daarin, op medium vuur, de suiker. Let op: de stroop die nu ontstaat is ongelooflijk heet, ga het niet met je vingers proeven!
  • 4 Omdat karamel snel aanbrandt, is het belangrijk om snel te handelen.
  • 5 Roer de boter en de specerijen door het mengsel. Doe vervolgens de stukjes fruit in de pan en schep ze goed om. Op deze manier ontstaat er een karamellaag om de vruchten.
  • 6 Blus nu het geheel af met Calvados of Cognac. Pas op, want er kan een steekvlam ontstaan.
  • 7 Giet ten slotte goede appelsap over het geheel. Al deze ingrediënten zorgen samen voor een goddelijke saus!

Stol met gekaramelliseerde appels en peren van René Pluijm is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Roomijs bonbon met geschaafde chocolade van René Pluijm
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Terrine van zalmfilet, avocado en groenten van René Pluijm
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Salade met ham, buffelmozzarella en dressing van René Pluijm
15 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Rosbief op groenten en kruiden van René Pluijm
90 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Feeststol
25 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Kerststol
Bekijk recept
Mounirs perfecte ontbijt
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Luxe wentelteefjes met ijs, fruit en chocolade
25 min- Nagerecht
Bekijk recept