1 Bereid de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukken.
2 Zet een grote pan met water op, doe de aardappels erin en kook ze in 20 minuten gaar. Doe de zuurkool in een vergiet en laat zoveel mogelijk vocht weglopen.
3 Doe de zuurkool in een andere pan, voeg een kopje water toe en zet de zuurkool op een laag vuurtje. Was de rozijnen met heet water en doe ze bij de zuurkool.
4 Snijd de ananas in stukjes en voeg ze met een scheutje sap toe aan de zuurkool. Breng op smaak met zout en peper en stoof in 15 minuten gaar.
5 Bak de magere spekreepjes op hoog vuur krokant in hun eigen vet.
6 Verwarm de melk als de aardappels bijna gaar zijn. Giet de aardappels af, voeg de hete melk toe en stamp tot een smeuïge puree.
7 Giet de zuurkool af en voeg toe aan de aardappelpuree. Roer de crème fraîche en de spekreepjes erdoor en serveer met de rookworst.