Gevuld speculaas van Ramon Brugman

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  • 2 Het deeg: roer de karnemelk door het gekruimelde biscuitje. €¨Meng de boter en de suiker. Voeg hier het karnemelk-biscuitmengsel aan toe.
  • 3 Kneed dit samen met de rest van de ingrediënten tot een egaal deeg.
  • 4 Dek af met plastic folie en laat het een uurtje opstijven in de koelkast.
  • 5 De vulling: Kneed voor de vulling de amandelspijs soepel.
  • 6 Meng de boter met de spijs en meng goed totdat de boter niet meer zichtbaar is.
  • 7 Voeg vervolgens geleidelijk het water toe en kneed het geheel goed door elkaar.
  • 8 De koek:Neem een bakvorm van 15 bij 15 cm en vet de vorm in met een beetje boter.
  • 9 Deel€¨ het deeg in twee gelijke delen. Rol beide delen uit tot een plak van ongeveer één cm dik. 1
  • 0 Snijd één plak zo groot als de bodem van het blik en leg deze daarin. 1
  • 1 Bak de bodem 7 à 8 minuten in de oven en laat vervolgens afkoelen. 1
  • 2 Verdeel de spijsvulling over de bodem en leg de tweede plak speculaasdeeg er bovenop. 1
  • 3 Bestrijk de bovenkant met een beetje eidooier en decoreer met amandelen. Bestrijk ook de amandelen met eidooier. 1
  • 4 Zet de gevulde speculaas in de oven en bak deze in ongeveer 20 minuten af. Laat de speculaas afkoelen en snijd in stukjes.

Gevuld speculaas van Ramon Brugman is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde sukadelappen van Ramon Brugman
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaas gevuld met geitenkaas
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minipaprika's gevuld met couscous
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Portobello gevuld met blauwaderkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept