Zoek
Gevuld speculaas van Ramon Brugman
4
Coop recepten
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
65 g roomboter۬
65 g donkere basterdsuiker
biscuitje (fijn gekruimeld)
10 ml karnemelk۬
1 g zout۬
105 g bloem۬
7 g speculaaskruiden۬
3 g bakpoeder۬
300 g amandelspijs۬
15 g roomboter۬
15 ml water۬
1 eidooier (om mee te bestrijken) ۬
20 halve amandelen ۬
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
2
Het deeg: roer de karnemelk door het gekruimelde biscuitje. ۬Meng de boter en de suiker. Voeg hier het karnemelk-biscuitmengsel aan toe.
3
Kneed dit samen met de rest van de ingrediënten tot een egaal deeg.
4
Dek af met plastic folie en laat het een uurtje opstijven in de koelkast.
5
De vulling: Kneed voor de vulling de amandelspijs soepel.
6
Meng de boter met de spijs en meng goed totdat de boter niet meer zichtbaar is.
7
Voeg vervolgens geleidelijk het water toe en kneed het geheel goed door elkaar.
8
De koek:Neem een bakvorm van 15 bij 15 cm en vet de vorm in met een beetje boter.
9
Deel۬ het deeg in twee gelijke delen. Rol beide delen uit tot een plak van ongeveer ̩̩n cm dik. 1
0
Snijd één plak zo groot als de bodem van het blik en leg deze daarin. 1
1
Bak de bodem 7 Ã 8 minuten in de oven en laat vervolgens afkoelen. 1
2
Verdeel de spijsvulling over de bodem en leg de tweede plak speculaasdeeg er bovenop. 1
3
Bestrijk de bovenkant met een beetje eidooier en decoreer met amandelen. Bestrijk ook de amandelen met eidooier. 1
4
Zet de gevulde speculaas in de oven en bak deze in ongeveer 20 minuten af. Laat de speculaas afkoelen en snijd in stukjes.
Gevuld speculaas van Ramon Brugman is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Gegrilde sukadelappen van Ramon Brugman
45 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas gevuld met geitenkaas
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minipaprika's gevuld met couscous
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Portobello gevuld met blauwaderkaas
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept