3 Breng het water aan de kook, zet het vuur laag en kook de kool in ongeveer 10 minuten gaar.
4 Haal de kool uit het water, maar gooi het water niet weg. Dit heb je misschien nog nodig!
5 Haal nu de buitenste koolbladeren van de kool.
6 Merk je tijdens het verwijderen van de bladeren dat de kool weer wat stugger wordt? Kook de rest van de hele kool dan nog even en haal de rest van de bladeren van de kool af.
7 Verwijder van de losgehaalde bladeren de dikke nerf en laat ze uitlekken.
8 Verwarm 1 scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en het knoflook.
9 Doe het gehakt in een grote kom en voeg de pijnboompitjes, de peterselie, de munt, wat zout, peper en piment toe.1
0 Voeg tot slot de zacht geworden uien en het knoflook toe.1
1 Pak een hapjespan met een dikke bodem. 1
2 Bedek de bodem met wat koolbladeren die te klein zijn om te vullen.1
3 Vul de grotere koolbladeren door ze met de uitgesneden nerf van je af neer te leggen.1
4 Leg onderaan het blad 2 lepels van het gehaktmengsel.1
5 Rol nu een pegel van het blad. 1
6 Zorg dat de pegel strak wordt en zet 'm eventueel vast met een houten prikkertje.1
7 Leg het koolrolletje op de koolbladeren in de pan.1
8 Herhaal dit totdat alle koolbladeren op zijn.1
9 Besprenkel de rolletjes met het citroensap en een scheut olijfolie.2
0 Vul de pan met water en zorg ervoor dat de rolletjes voor de helft onder staan.2
1 Breng het water aan de kook en kook de rolletjes op een laag vuur.2
2 Na ongeveer 30 minuten zijn de rolletjes helemaal zacht en is het gehakt gaar.
Gevulde ijspegels van witte kool is een recept van Coop recepten