Zoek
Pikante speklapjes met roerbakschotel van andijvie
4
40 min-
Coop recepten
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
500 gram magere speklapjes zonder zwoerd
4 eetlepels ketjap manis
enkele druppels tabasco
100 gram Zeeuws spek (vleeswaren)
4 eetlepels zonnebloemolie
450 gram voorgekookte aardappelblokjes of -plakjes
800 gram gesneden andijvie
versgemalen peper
zout
nootmuskaat
Bereiding
1
Pers de teentjes knoflook boven de speklapjes
2
Voeg ketjap en tabasco en 1 eetlepel olie toe en marineer het vlees hier minimaal 15 minuten in
3
Snijd het Zeeuws spek in smalle reepjes
4
Dep de speklapjes een beetje droog met keukenpapier
5
Bak ze in een hete koekenpan goudbruin en gaar in 12 minuten
6
Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak hierin de aardappelblokjes 5 minuten
7
Voeg de andijvie toe en bak nog 4 minuten
8
Schep het Zeeuws spek erdoor en voeg peper, zout (niet te veel i.v.m. het spek) en nootmuskaat toe
9
Serveer de andijvieschotel met daarop de pikante speklapjes
Pikante speklapjes met roerbakschotel van andijvie is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Andijvieomelet met beenham en kaas
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Andijviesalade met tonijn
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse andijviestamppot
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min
Snack
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min
Snack
Bekijk recept
Huevos a la flamenca
Lunchgerecht
Bekijk recept