Pikante speklapjes met roerbakschotel van andijvie

4
40 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pers de teentjes knoflook boven de speklapjes
  • 2 Voeg ketjap en tabasco en 1 eetlepel olie toe en marineer het vlees hier minimaal 15 minuten in
  • 3 Snijd het Zeeuws spek in smalle reepjes
  • 4 Dep de speklapjes een beetje droog met keukenpapier
  • 5 Bak ze in een hete koekenpan goudbruin en gaar in 12 minuten
  • 6 Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak hierin de aardappelblokjes 5 minuten
  • 7 Voeg de andijvie toe en bak nog 4 minuten
  • 8 Schep het Zeeuws spek erdoor en voeg peper, zout (niet te veel i.v.m. het spek) en nootmuskaat toe
  • 9 Serveer de andijvieschotel met daarop de pikante speklapjes

Pikante speklapjes met roerbakschotel van andijvie is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Andijvieomelet met beenham en kaas
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Andijviesalade met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse andijviestamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept
Huevos a la flamenca
Lunchgerecht
Bekijk recept