1 Smelt de boter en bak de ui en knoflook zachtjes aan.
2 Voeg hier alle overige saus-ingrediënten aan toe, maar als laatste de azijn.
3 Als de smaken goed gemengd zijn, draai je het gas uit en laat je de saus afkoelen.
4 Het is een vrij zurige saus die het goed doet bij kip, rund en varken.
5 Bereid de burgers op de barbecue op de Amerikaanse manier. Dat wil zeggen: gaar het vlees langzaam met indirecte warmte (niet te heet) en veel rook door bijvoorbeeld rooksnippers, van tevoren geweekt in water, aan de briketten toe te voegen en het deksel op de barbecue te plaatsen.
6 Snijd de broodjes doormidden en leg ze ook even op de barbecue zodat er een grillstreepje ontstaat.
7 Bouw de broodjes op met een beetje coleslaw, de bacon, de burgers, de kaas en de saus.
8 Leg de bovenkant van het broodje erbovenop.
Memphis style hamburger is een recept van Coop recepten