Zoek
Paddenstoelenrisotto
4
Coop recepten
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 el olijfolie
50 gr ongezouten boter
1 ui, fijngesneden
330 gr risottorijst
250 ml rode wijn
1 l groentebouillon, heet
500 gr gemengde paddenstoelen
80 gr geraspte Parmezaanse kaas
tijm en/of salie (vers of gedroogd)
geroosterde pijnboompitten
Bereiding
1
Verhit de olijfolie en boter in een pan op laag vuur. Roerbak de ui 3-5 min. tot hij zacht is
2
Verhoog het vuur tot middelhoog, voeg de rijst toe en roer om de korrels met het botermengsel te bedekken
3
Voeg de wijn toe en roer 1€“2 min. tot het vocht is opgenomen
4
Voeg geleidelijk de hete bouillon toe, een pollepel per keer. Blijf roeren en voeg pas een nieuwe lepel bouillon toe als de vorige is opgenomen
5
Ga door tot de rijst beetgaar is (dit duurt ongeveer 20 min.)
6
Bak ondertussen de pad- denstoelen in 2 el olijfolie op hoog vuur tot ze knapperig zijn
7
Voeg, wanneer de risotto bijna klaar is, de paddenstoelen, Parmezaanse kaas en tijm of salie toe
8
Roer voorzichtig door elkaar en breng op smaak met zout en peper
9
Neem van het vuur en laat afgedekt 5 min. staan. Garneer met geroosterde pijnboompitten en serveer.
Paddenstoelenrisotto is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Paddenstoelenrisotto
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet pesto met paddenstoelenrisotto
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenrisotto met spinazie
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenrisotto met geitenkaas
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenrisotto
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet pesto met paddenstoelenrisotto
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenrisotto met spinazie
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenrisotto met geitenkaas
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept