Zoek
Bloemkoolsoep met appelsap van Wendy Dekker
4
Coop recepten
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kleine bloemkool, of een halve grote
1 middelgrote witte ui
2 teentjes knoflook
2 blokjes groentebouillon
cayennepeper, 1 theelepel
0,5 liter appelsap
0,3 liter water
2 eetlepels zoete chilisaus, mild
150 gram roomkaas met kruiden
zwarte peper uit de molen
1 eetlepel olijfolie
4 plakjes ontbijtspek
Bereiding
1
Snijd de groene bladeren van de bloemkool, en de rest in stukken. Mag ook best wat grof, precisiewerk is overbodig
2
Hetzelfde doen we met de ui
3
De knoflookteentjes worden van hun velletje ontdaan
4
In de pan maken we de olie heet, en bakken de ui. Zonder dat hij bruin wordt, dat is nog wel een kunstje
5
Voeg de knoflook en de bloemkool toe. Lekker roeren, maar!
6
Blus het geheel af met de appelsap en zet het vuurtje laag
7
Eventjes pruttelen, voordat de bouillonblokjes, de cayennepeper en de chilisaus erbij kunnen
8
Voeg het water toe, zoveel als dat het geheel net ondergedompeld is
9
Mooi gaar laten koken in de kruiden. Ik zeg: een minuut of 201
0
De bloemkool mag best uit elkaar vallen1
1
Kunnen we mooi het ontbijtspek op hoog vuur met een drupje olie om en om krokant bakken. Of in de oven, op 180 graden, zo€™n 5 minuten1
2
Pureer daarna de soep met de roomkaas tot een heerlijk voorgerecht. Of een maaltijd1
3
Een kwinkslag zwarte peper, nog1
4
Serveer het krokante spek bovenop de soep
Bloemkoolsoep met appelsap van Wendy Dekker is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Italiaanse stamppot van Prisca Dekker
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schuimige briesoep van Wendy Dekker
20 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Zoete tomatensoep met bastognekoek van Wendy Dekker
25 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Indiaase bloemkoolsoep
25 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met balletjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met blue stilton
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept