1 Verwarm de oven voor op 80 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de rollade rondom bruin.
2 Snijd de groenten in stukken en de knoflookteentjes in plakjes. Doe alles met de takjes kruiden in een ovenschaal en leg de aangebraden rollade erbovenop.
3 Zet de schaal in de oven. Een rollade van een kilo heeft ongeveer twee uur nodig. Overgiet de rollade regelmatig met de sappen die vrijkomen.
4 Kijk na twee uur of de rollade gaar is door er een vleesthermometer in te steken. De kerntemperatuur moet 62 graden Celsius zijn.
6 Haal de schaal uit de oven, omwikkel de rollade met aluminiumfolie en laat het vlees een kwartier rusten. Hier wordt het vlees malser van.
7 Maak in dat kwartier het bijgerecht met spruitjes, druiven en walnoten. Doe de spruitjes, de walnoten, de druiven en de olijfolie in een ovenschaal. Zet de oven op 180 graden Celsius en rooster de spruiten in een kwartiertje gaar. Zodra de velletjes van de druiven barsten, is het klaar.
8 Verwijder na een kwartier het aluminiumfolie en serveer de rollade met het bijgerecht.