1 Schil de aardappels en zet ze op met beetje water
2 Maak de pompoen schoon (bij flespompoen۬ hoef je de schil niet te verwijderen). Verwijder de pitten en snijd de pompoen in schijfjes. Leg deze op een bakplaat en besprenkel met olijfolie
3 Bak 15 minuten op 180°C in de oven
4 Verwijder de schil van de knolselderij en snijd deze in blokjes. Bak de blokjes in olijfolie met een theelepel paprikapoeder en kerriepoeder tot ze knapperig en gaar zijn. Zet dit apart
5 Borstel de paddenstoelen schoon. Snijd ze in vieren en bak ze in 2el olie
6 Giet de aardappels af, voeg klontje boter toe, breng op smaak met zout en peper en oregano
7 Als de puree te stevig is, kun je een scheutje warme melk toevoegen
8 Meng alle groenten er voorzichtig doorheen. Heerlijk als vegetarisch gerecht, maar ook lekker met een gehaktbal of slavink
Stamppot van pompoen en paddenstoelen van Edwin Florès is een recept van Coop recepten