1 Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil de peren, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Vet een taartvorm in en bekleed met de ontdooide plakjes deeg voor hartige taart. Zorg ervoor dat de plakjes goed aan elkaar plakken.
2 Maak een saus door de roomboter te smelten in een steelpannetje op een laag vuurtje. Doe de bloem erbij, roer stevig door met een garde en laat even pruttelen. Voeg de melk toe en klop de klontjes eruit. Breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur en roer snel het ei erdoor. Het moet een zachte, glanzende saus zijn, zo dik als vanillevla.
3 Verdeel de saus over de taartbodem. Verdeel de plakjes peer over de taart en brokkel de blauwe kaas erover. Schuif de taart in de oven en bak €™m in veertig minuten goudbruin en gaar.
4 Laat tien minuten afkoelen en snijd de taart dan in punten.
Perentaart met blauwe kaas van Sabina Posthumus is een recept van Coop recepten