1 Een tajine heeft geen dikke bodem en is daarom niet geschikt om in te bakken. Gebruik dus eerst een braadpan en pas in de tweede fase van dit recept een tajine. Geen tajine? Maak dan alles klaar in de braadpan.
2 Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de uien, de knoflook, het gemberpoeder, het zout en de peper. Doe het vlees erbij en schroei het aan alle kanten dicht. Giet nu alles over in de tajine en zet de tajine op een laag vuurtje.
3 Voeg de saffraandraadjes, het paprikapoeder, de plakjes aardappel en een kopje heet water toe. Laat alles ongeveer 50 minuten zachtjes pruttelen met het deksel erop.
4 Voeg de tuinbonen toe en laat nog eens 20 minuten garen. Bestrooi vlak voor het serveren met sesamzaadjes en serveer met couscous.
Tajine van rundvlees, aardappel en tuinbonen is een recept van Coop recepten