Kerrie-lofsoep met spekjes en stukjes appel

4
25 min-
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de buitenste bladen van de struikjes witlof. Snijd een stuk van de onderkant. Snijd de lof in dunne reepjes
  • 2 Snijd de geschilde appel in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de parten in kleine stukjes
  • 3 Bak de spekblokjes in een koekenpan knapperig
  • 4 Verhit de boter in een soeppan
  • 5 Roer met een garde de bloem door de boter
  • 6 Laat dit mengsel op een laag vuur 2 minuten zachtjes bakken
  • 7 Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe
  • 8 Blijf met de garde roeren
  • 9 Voeg als de bouillon kookt de lofreepjes en appelstukjes toe1
  • 0 Laat alles 4 minuten zachtjes koken1
  • 1 Roer de spekblokjes en kerriepoeder door de soep1
  • 2 Breng de soep eventueel op smaak met zout1
  • 3 Dien de soep op in kommen of in diepe borden

Kerrie-lofsoep met spekjes en stukjes appel is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept