2 Meng in aparte kom het water met de gist en de suiker. Wacht een paar minuten tot de gist geactiveerd is en voeg het bij het bloemmengsel. Meng tot een bal die stevig is en slechts een klein beetje plakt.
3 Zet de deegbal weg in een kom, afgedekt met een theedoek op een warme plaats.
4 Kneed na een uur het deeg nog een keer en zet het weer een uur weg.
5 Stort het deeg op een bakplaat, druk het een beetje plat en steek wat rozemarijnblaadjes in het deeg.
6 Bak af in een voorverwarmde oven op 250 graden Celsius in 13 minuten. Afbakken in een crêpe- pan kan ook.
7 Vorm het deeg naar de pan, bloem de onderkant een beetje in en bak af in 7 minuten per kant op middelhoog vuur. Overgiet het brood met een scheutje goede olijfolie en eet direct op.
Italiaanse focaccia van Carlo Trobia is een recept van Coop recepten