1 Het beslag: laat het vlees zachtjes trekken op het vuur in water met een bouillonblokje tot het gaar is. Laat het niet koken. Verwijder het gare vlees uit de bouillon. De bouillon is heel goed bruikbaar als basis voor een soep of kan verderop in het recept bij het krokettenbeslag gebruikt worden in plaats van gewoon water. Bak in een pan in een beetje boter de fijngesneden zilveruitjes lichtbruin. Voeg het fijngesneden vlees er aan toe. Voeg nu zoveel water of bouillon bij dat de massa net onder staat. Voeg 1 à €¨2 bouillonblokjes of bouillonpoeder toe naar smaak en laat het geheel een uur zachtjes pruttelen. Los een lepel maïzena op met een beetje water en bind het vlees/ ui-mengsel hiermee. Het beslag moet dik zijn, anders kunt u er na afkoeling geen kroketten van rollen. Kook het mengsel nog even door zodat alles goed gaar is en laat de inhoud van de pan afkoelen op een platte schaal.
2 Het rollen: maak van het beslag rolletjes. Klop het eiwit lichtjes en vul een bord met paneer- meel. Haal de kroket eerst door het eiwit en daarna door het paneermeel. Laat de kroketten op een schaal in de koelkast opstijven, eventueel afgedekt met aluminiumfolie. De kroketten zijn zodra ze zijn opgestijfd direct te gebruiken of kunnen worden ingevroren.
3 Het frituren: frituur de kroketten op 180 graden Celsius ongeveer 6 minuten. ۬Niet meer dan 6 tegelijk, de kroketten mogen elkaar niet raken.
De vleeskroketten van familie Lieverse is een recept van Coop recepten