Zoek
De pompoensalade met geitenkaas van Marieke Paalmans
2
60 min-
Coop recepten
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
50 gr quinoa
300 ml groentebouillon
1 halve flespompoen of ronde pompoen
1 halve venkelknol
2 el venkelzaad
1 scheutje en 150 ml olijfolie
75 gr veldsla
4 el rozijnen
1 kleine zure appel (in stukjes)
4 el balsamicoazijn
5 el troebele appelsap
6 tl mierikswortelpasta
zout
peper
60 gr harde geitenkaas (in blokjes)
4 el zonnebloempitten
keukenmachine
Bereiding
1
Spoel de quinoa schoon en kook het in de groentebouillon gaar zoals staat omschreven op de verpakking.
2
Giet de quinoa af en laat het uitdampen in een vergiet.
3
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
4
Was en schil de pompoen en snijd deze in stukken.
5
Leg de pompoen op een bakplaat met bakpapier, doe er een scheutje olijfolie, peper en zout overheen en plaats dit 30 minuten in de oven.
6
Snijd ondertussen de venkel in reepjes en smeer ze in met olijfolie en venkelzaad.
7
Plaats de venkel twintig minuten in de oven.
8
Laat de rozijnen wellen in lauw water.
9
Doe de veldsla in een grote sla (of verdeel het over 2 borden).1
0
Maak de dressing door de appelstukjes, de balsamicoazijn, het appelsap, de mierikswortel en wat peper en zout in de keukenmachine te doen. 1
1
Druppel tijdens het mengen de 150 ml olijfolie erdoor. 1
2
Proef of de dressing pittig genoeg is. Voeg desgewenst wat mierikswortel toe. 1
3
Besprenkel de sla met een deel van de dressing. 1
4
Verdeel nu de quinoa, pompoen, venkel en rozijnen over de sla. Sprenkel de rest van de dressing erover. 1
5
Maak het af door de zonnebloempitten en de blokjes geitenkaas erover te strooien.
De pompoensalade met geitenkaas van Marieke Paalmans is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Lente-eclair
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept