Hele kip met rosébier van René Pluijm

4
75 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.€¨Giet het flesje bier leeg in een ovenschaal.
  • 2 Vul de holte van de kip met één doormidden gesneden citroen, de ui, een paar tenen knoflook en de laurierbladeren.
  • 3 Leg de kip met de borst naar beneden in het bier in de ovenschaal. Op deze manier droogt de borst niet uit tijdens het roosteren.
  • 4 Snijd de knoflookbollen en de citroenen doormidden en leg deze om de kip heen. Schuif de ovenschaal in de oven en laat de kip ongeveer 40 minuten roosteren.
  • 5 Draai de kip na 40 minuten om. Zet de temperatuur nu op 180 graden Celsius en laat 'm in de oven totdat de bovenkant van de kip ook mooi bruin wordt.
  • 6 Kook de sperziebonen kort en spoel ze daarna direct af met koud water. Fruit de rode ui met een klontje boter, wat zout en peper in de koekenpan en schep de sperziebonen er even doorheen. Serveer direct met de kip.

Hele kip met rosébier van René Pluijm is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Roomijs bonbon met geschaafde chocolade van René Pluijm
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Terrine van zalmfilet, avocado en groenten van René Pluijm
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Salade met ham, buffelmozzarella en dressing van René Pluijm
15 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Rosbief op groenten en kruiden van René Pluijm
90 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met geroosterde groenten en ricotta
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hele geroosterde bloemkool
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met vers fruit
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept