1 Snijd de courgette en venkel in plakjes en een rode ui doormidden.
2 Leg ze op de barbecue, samen met een hele knoflook en paprika. De paprika's mogen best een beetje zwart blakeren.
3 Pak een keukenmachine voor de tomatenpesto en doe de zongedroogde tomaatjes, knoflook, pijnboompitjes, mosterd, kappertjes, olijfolie, Parmezaanse kaas, zout en peper in.
4 Goed mixen en klaar.
5 Haal de courgette en venkel van de barbecue en marineer ze nog even in olijfolie.
6 Haal de paprika's van de barbecue en ontvel ze.
7 Snijd ze in reepjes, net als de venkel en de courgette.
8 Haal de ui van de barbecue en snijd die ook.
9 Doe bier in een hittebestendige bakje en zet het bakje tussen de kolen.1
0 Pak de hamburgers, rol ze plat met een deegroller en leg ze op de barbecue.1
1 Snijd 4 plakken van het brood, smeer ze in met olijfolie en leg ze ook op de grill.1
2 Als de hamburgers goed bruin zijn, haal je alles van de barbecue en beleg je de broodjes met een burger, de groente, de pesto en de rucola.