Zoek
Herfstsalade met warme geitenkaas
4
30 min-
Coop recepten
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
150 gram verse geitenkaas
60 gram gepelde walnoten
1,5 eetlepel olijfolie
klein trosje druiven
1 kleine appel
1 kleine ui
1 kropje eikenbladsla
1 theelepel notenolie
2-4 sneetjes mueslibrood of rozijnenbrood
2 takjes tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
2 theelepels honing
zout uit de molen
1 dl (mosterd) vinaigrette
Bereiding
1
Rooster de walnoten met de olijfolie zoals hiernaast is beschreven en schud ze op een dubbel laagje keukenpapier
2
Verwarm de oven voor op 200°C
3
Halveer de druiven (en wip de pitjes eruit)
4
Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in dikke driehoekjes
5
Halveer de ui en snijd de helften in flinterdunne halve ringen, duw de laagjes los
6
Haal de slabladeren los. Gebruik de kleine blaadjes heel, stapel de grotere op elkaar en snijd ze in brede repen
7
Bestrijk de sneetjes brood dik met de geitenkaas
8
Pluk de tijmblaadjes af en bestrooi de kaas ermee
9
Druppel de honing erover en een theelepel notenolie1
0
Bak de kaasbroodjes in 10-12 minuten goudbruin en knapperig1
1
Verdeel de sla over de borden1
2
Meng druiven, appel, ui, zout en walnoten en bestrooi de salade hiermee1
3
Druppel de vinaigrette over de salade1
4
Leg op elk bord een sneetje brood met warme, zachte geitenkaas
Herfstsalade met warme geitenkaas is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Kruidige pasta met geitenkaas
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme herfstsalade met zoete rodekool
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Karbonade en herfstsalade met peer
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yoghurt panna cotta met herfstsalade
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Warme herfstsalade met biefstuk en hazelnoten
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept