Citroenkip met chorizo en krieltjes

4
100 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wrijf de kip in met zout en peper.
  • 2 Prik gaatjes in de citroen en stop die met de losse knoflooktenen in de kip.
  • 3 Vet een ovenschaal in en doe de krieltjes, de blokjes courgette en de plakjes chorizoworst in de schaal.
  • 4 Hak de blaadjes van een paar takjes tijm en rozemarijn fijn en strooi over de krielaardappels.
  • 5 Bestrooi naar smaak met zout en peper.
  • 6 Leg nu de kip bovenop de krielaardappels en de groenten.
  • 7 Zorg dat de barbecue rond de 180 graden Celsius is.
  • 8 Plaats de ovenschaal zo ver mogelijk van de warmtebron en sluit het deksel.
  • 9 Zet alle luchttoevoerschuifjes open.1
  • 0 De bereidingstijd van de kip is - afhankelijk van de grootte van de kip - ongeveer 1,5 uur.1
  • 1 De kip is klaar als het vocht dat uit de kip komt helder is of wanneer de poot van de kip makkelijk los kan worden getrokken.

Citroenkip met chorizo en krieltjes is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Citroenkip
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenkip met aardappelpartjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rocketsalade met citroenkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenkip met courgette
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept