De ananassoep met kiwi van Shirley de Becker

6
75 min-
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de gemberwortel en doe dit in een pannetje met de bruine basterdsuiker en het water. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat stoven tot de suiker is opgelost en het mengsel stroperig is geworden.
  • 2 Verwijder de gemberwortel en laat afkoelen.
  • 3 Laat een klein blikje ananasstukjes uitlekken en vang het sap op.
  • 4 Doe de ananas met de gembersiroop in een keukenmachine en pureer alles goed. Is het mengsel te dik? Voeg dan wat ananassap toe.
  • 5 Schil een kiwi en snijd alleen het groene deel van de vrucht in kleine blokjes.
  • 6 Verdeel de ananassoep over 6 kleine glaasjes en strooi de blokjes kiwi erover.
  • 7 Laat de soep een uur koelen in de koelkast voordat je de glaasjes op tafel zet.

De ananassoep met kiwi van Shirley de Becker is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker


Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept