1 Voorzie de plastic bak of ovenschaal van een laag bakpapier.
2 Zet een pan met kokend water op het vuur. Hang hier een kleinere pan in en smelt de melkchocolade au bain marie totdat de chocolade net vloeibaar is. Voeg de pindakaas aan de gesmolten chocolade toe, roer goed en giet het mengsel in de plastic bak.
3 Laat het mengsel 1,5 uur opstijven in de ijskast totdat de ontstane plak snijdbaar is geworden. Snijd met een mes de zijkanten los en keer de bak om. Snijd de pindakaas-chocoladeplak vervolgens in twintig blokjes van gelijke grootte. Prik in elke bonbon een cocktailprikker.
4 Smelt de rest van de chocolade (melk, puur of wit) ook au bain marie. Dompel de bonbon in de gesmolten chocolade. Bepaal zelf of je de hele bonbon of alleen de bovenkant voorziet van een laat chocolade. Schud de overtollige chocolade ervan af.
5 Dip de onderkant van de bonbon in een laag hagelslag of discodip en laat de bonbons goed drogen op een vel bakpapier. Dit duurt ongeveer een half uur.
6 Trek de cocktailprikkers uit de bonbons en leg ze op een mooi bord.
De pindakaasbonbons van Janny en Jacqueline is een recept van Coop recepten