Zoek
Kipcurry met bloemkool
4
35 min-
Coop recepten
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 eetlepels arachide- of olijfolie
750 gram kipfilet, in repen
1 ui grof gesnipperd
1 rode peper zonder zaadjes, in stukjes
4 cm gemberwortel geschild en geraspt
1 eetlepel koriander (ketoembar), gemalen
1 theelepel komijn (djinten), gemalen
1 kaneelstokje of 1 theelepel kaneelpoeder
400 milliliter kokosmelk
400 milliliter kippenbouillon
500 gram bloemkool in kleine roosjes
Bereiding
1
Verhit de helft van de olie en bak hierin de kipreepjes goudbruin. Schep de kip uit de pan
2
Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de ui, rode peper, gember, koriander, komijn en kaneel
3
Giet de kokosmelk en kippenbouillon erbij
4
Voeg de kip en de bloemkoolroosjes toe en stoof 15 minuten zachtjes zonder deksel op de pan
5
Verwijder eventueel het kaneelstokje. Lekker met witte rijst of notenrijst
Kipcurry met bloemkool is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Indiase kipcurry met spruitjes
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met noten-auberginerijst
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Milde kipcurry met gele rozijnenrijst
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept