De pompoensoep met sinaasappel van Marieke Paalman

4
45 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de groentebouillon aan de kook in een grote pan.
  • 2 Was de pompoen en snijd ʼm ongeschild doormidden.
  • 3 Verwijder met een lepel de pitten en draden. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 4 Schil de aardappels en snijd deze ook in blokjes.
  • 5 Was de sinaasappel en rasp de schil. Bewaar de rasp in een kommetje.
  • 6 Snijd nu met een scherp mes voorzichtig de schil van de sinaasappel af.
  • 7 Doe de stukken pompoen, aardappel, de hele sinaasappel en de kaneelstokjes bij de bouillon. Breng aan de kook en laat de soep 25 minuten zachtjes pruttelen tot alles zacht is geworden.
  • 8 Vis de sinaasappel en de kaneelstokjes uit de pan. Knijp de sinaasappel uit boven de pan.
  • 9 Pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper. 1
  • 0 Serveer met een lepel Griekse yoghurt, de sinaasappelrasp en de walnoten.

De pompoensoep met sinaasappel van Marieke Paalman is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

De pompoentaart van Marieke Paalman
90 min- Nagerecht
Bekijk recept

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept