Boerenkoolstamppot met spekjes en ambachtelijke rookworst

4
30 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de Stamppot aardappelen in een grote pan met een ruime hoeveelheid water.
  • 2 Breng de aardappelen aan de kook en haal ze vervolgens van het vuur.
  • 3 Giet de aardappelen af en pureer ze.
  • 4 Maak ze op smaak met de peper, zout, melk en roomboter.
  • 5 Doe de boerenkool in een grote pan met een bodempje water en een snufje zout.
  • 6 Leg beide rookworsten in de verpakking op de boerenkool en breng alles aan de kook.
  • 7 Laat de boerenkool en rookworsten een kwartier garen.
  • 8 Bak ondertussen de spekjes zonder boter in een koekenpan.
  • 9 Haal de rookworsten uit de pan en giet de boerenkool af.1
  • 0 Meng de boerenkool door de aardappelpuree.1
  • 1 Voeg vervolgens de spekjes toe aan de boerenkoolstamppot en meng alles door elkaar.1
  • 2 Haal de rookworsten uit de verpakking en verdeel elke rookworst in tweeën.1
  • 3 Schep de boerenkoolstamppot in vier diepe borden en leg op elk bord een halve worst.

Boerenkoolstamppot met spekjes en ambachtelijke rookworst is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vijfschaft
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke boerenkoolstamppot
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige boerenkoolstamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept