2 Leg de zoete aardappelen erin en rooster ze in ongeveer 30 tot 40 minuten gaar, tot je er makkelijk met een vork in kunt prikken.
3 Verwarm 10 minuten voordat de zoete aardappel klaar is 1 eetlepel olijfolie in een grote wok en voeg de boerenkool en een scheutje water toe.
4 Bak de boerenkool ongeveer 5 minuten tot alle blaadjes donkergroen zijn en geslonken.
5 Haal de zoete aardappel uit de oven en verwijder de schil.
6 Pak een middelgrote pan en doe daarin de zoete aardappel, boerenkool, amandelmelk, 2 eetlepels olijfolie, sojasaus, paprikapoeder, cayennepeper en zout en peper.
7 Prak alles met een stamper tot een stamppot en breng het op smaak met sojasaus, zout en peper.
8 Doe het deksel op de pan en verwarm 1 eetlepel olijfolie in een bakpannetje.
9 Bak hierin de spekjes. 1
0 Schep de boerenkool op twee borden en verdeel de spekjes erover.
Boerenkool met zoete aardappel en spekjes is een recept van Coop recepten