Boerenkool met zoete aardappel en spekjes

2
60 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • 2 Leg de zoete aardappelen erin en rooster ze in ongeveer 30 tot 40 minuten gaar, tot je er makkelijk met een vork in kunt prikken.
  • 3 Verwarm 10 minuten voordat de zoete aardappel klaar is 1 eetlepel olijfolie in een grote wok en voeg de boerenkool en een scheutje water toe.
  • 4 Bak de boerenkool ongeveer 5 minuten tot alle blaadjes donkergroen zijn en geslonken.
  • 5 Haal de zoete aardappel uit de oven en verwijder de schil.
  • 6 Pak een middelgrote pan en doe daarin de zoete aardappel, boerenkool, amandelmelk, 2 eetlepels olijfolie, sojasaus, paprikapoeder, cayennepeper en zout en peper.
  • 7 Prak alles met een stamper tot een stamppot en breng het op smaak met sojasaus, zout en peper.
  • 8 Doe het deksel op de pan en verwarm 1 eetlepel olijfolie in een bakpannetje.
  • 9 Bak hierin de spekjes. 1
  • 0 Schep de boerenkool op twee borden en verdeel de spekjes erover.

Boerenkool met zoete aardappel en spekjes is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolpasta met kipsaucijs
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerei met paprika en boerenkool
15 min
Bekijk recept
Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept