1 Haal de roomboter ruim op tijd uit de koelkast, om ervoor te zorgen dat hij zacht is. Je kunt €™m ook even in de magnetron zetten, 1 minuut op de ontdooistand, maar kijk uit dat de boter niet smelt
2 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
3 Zeef het bakpoeder door de bloem
4 Klop in een andere kom de roomboter tot hij van kleur verandert: de boter moet wit worden
5 Voeg 100 gr suiker toe en klop tot de suiker door de boter is gemengd
6 Doe de eieren erbij en klop totdat de suiker niet meer over de bodem van de kom krast
7 Doe dan lepel voor lepel de bloem erbij en voeg tot slot de vanillesuiker toe
8 Vet een kleine bakvorm in en schep het cakebeslag in de vorm
9 Schil de peer, snijd €˜m in kwarten en haal het klokhuis eruit. Snijd de kwarten in dunne plakjes, die je rechtop in een cirkel in het cakebeslag drukt1
0 Doe hetzelfde met de appel: schillen, in kwarten, klokhuis eruit en plakjes appel tussen de stukjes peer in het beslag drukken1
1 Roer de kaneel door de theelepel kristalsuiker1
2 Strooi het kaneel-suikermengsel over de bovenkant van de cake1