Peren-appelcake

4
70 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal de roomboter ruim op tijd uit de koelkast, om ervoor te zorgen dat hij zacht is. Je kunt €™m ook even in de magnetron zetten, 1 minuut op de ontdooistand, maar kijk uit dat de boter niet smelt
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
  • 3 Zeef het bakpoeder door de bloem
  • 4 Klop in een andere kom de roomboter tot hij van kleur verandert: de boter moet wit worden
  • 5 Voeg 100 gr suiker toe en klop tot de suiker door de boter is gemengd
  • 6 Doe de eieren erbij en klop totdat de suiker niet meer over de bodem van de kom krast
  • 7 Doe dan lepel voor lepel de bloem erbij en voeg tot slot de vanillesuiker toe
  • 8 Vet een kleine bakvorm in en schep het cakebeslag in de vorm
  • 9 Schil de peer, snijd €˜m in kwarten en haal het klokhuis eruit. Snijd de kwarten in dunne plakjes, die je rechtop in een cirkel in het cakebeslag drukt1
  • 0 Doe hetzelfde met de appel: schillen, in kwarten, klokhuis eruit en plakjes appel tussen de stukjes peer in het beslag drukken1
  • 1 Roer de kaneel door de theelepel kristalsuiker1
  • 2 Strooi het kaneel-suikermengsel over de bovenkant van de cake1
  • 3 Bak in 45 minuten gaar. Steek na 45 minuten een satéprikker in de cake. De cake is klaar als de prikker er droog uitkomt.

Peren-appelcake is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Ronde appelcake
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelcake
15 min Gebak
Bekijk recept
Karamel-appelcake
1 uur-
Bekijk recept
Amandel-appelcake met vanille crème fraîche (glutenvrij)
1 uur-
Bekijk recept

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept