2 Halveer het lichtgekleurde deel van de prei in de lengte, spoel schoon onder de koude kraan en snijd in stukken van circa 10 cm
3 Snijd de bosuitjes in ringetjes
4 Halveer voor de saus de geschilde komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de komkommer in blokjes
5 Breng in een pan een laagje water met de dragon en 40 gram boter aan de kook. Voeg de aardappelen, de prei en wat zout en peper toe en breng opnieuw aan de kook. . Laat 10 minuten zachtjes koken
6 Leg de zalm op de prei, bestrooi met wat zout en peper en laat met het deksel op de pan in circa 10 minuten gaarstomen
7 Controleer of de aardappelen gaar zijn en voeg zonodig tussendoor een extra scheutje water toe
8 Strooi op de helft van de stoomtijd de bosuitjes over de zalm
9 Laat intussen de komkommerblokjes met de 25 gram boter in een steelpan af en toe omscheppend met het deksel op de pan circa 5 minuten stoven1
0 Voeg de wijn en het citroensap toe en laat nog circa 10 minuten zachtjes koken1
1 Doe de crème fraîche bij de komkommer en pureer de saus met de staafmixer1
2 Breng de saus op smaak met zout en peper en bind met allesbinder. 1
3 Schep de aardappelen met de prei op de borden, schep er de zalm op en schep er wat saus over. Geef de rest van de saus apart.
Zalm met aardappelen, prei en komkommersaus is een recept van Coop recepten