Zoek
Oesterzwamsoep met spiesen
6
30 min-
Coop recepten
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 bouillonblokjes naar keuze
1 ltr water
1 ui (fijngesneden)
2 tenen knoflook (fijngesneden)
1 halve winterpeen (in plakjes)
1 stengel bleekselderij (in stukken)
1 el kerriepoeder
200 gr gele linzen
400 gr oesterzwammen
300 gr kipfilet
1 pak tofu
18 grote rauwe garnalen
2 el Chan€™s masala
18 satéprikkers
1 blikje kapucijners
150 ml kokosmelk
1 halve rode peper zonder zaadjes
2 cm gember
1 el ketjap manis
geroosterde sesamzaadjes
paar takjes koriander (fijngesneden)
Bereiding
1
Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook.
2
Voeg knoflook, ui, linzen, wortel, bleekselderij en kerriepoeder toe en laat 10 minuten koken.
3
Snijd de helft van de oesterzwammen in grote stukken en doe in de pan.
4
Haal de soep direct van het vuur af en pureer met de staafmixer of de keukenmachine tot een gladde massa.
5
Snijd de kipfilet en de tofu in blokjes en kruid de garnalen met de masala.
6
Rijg de satéprikkers vol met kip, tofu en garnalen en zorg ervoor dat je van elke soort 6 spiesen hebt.
7
Gril de spiesjes in een hete grillpan gaar.
8
Snijd de overgebleven oesterzwammen een beetje fijn en voeg deze vlak voor het serveren aan de soep toe.
9
Laat de kapucijners uitlekken en leg op elk bord een lepel kapucijners. 1
0
Schep de soep erop en voeg aan elk bord een scheutje kokosmelk toe. 1
1
Maak de spiesjes af door de tofuspiesen te bestrooien met fijngesneden rode peper en geraspte gember. 1
2
Bedruppel de kipspiesen met ketjap manis en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes. 1
3
Strooi de koriander over de garnalenspiesen heen.
Oesterzwamsoep met spiesen is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Vleesspies met pesto-bonensalade
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmspies met rucolasaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot tomaat met gehaktspies
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige Oesterzwamsoep Met Scampi
20-30 min -
Bekijk recept