Zoek
Biefstuk met geroosterde tomaat en tomatendip
2
25 min-
Coop recepten
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 biefstukken (ca. 125 gram per stuk)
1 tak (8-10) kleine trostomaten (cocktailtomaten)
2 eetlepels olijfolie
(zee)zout
versgemalen peper
50 gram boter of vloeibare margarine
Voor de tomatendip: 200 gram rijpe tomaten, in stukken
1 teentje knoflook, gepeld
25 gram blanke amandelen
4-5 eetlepels olijfolie
enkele druppels tabasco
mespunt suiker
zout en versgemalen peper
Bereiding
1
Haal de biefstukken 15 minuten voor de bereiding uit de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 200°C of gebruik de ovengrill.
3
Laat de tomaten aan de tak, zet ze in een ovenschaal, kruis ze aan de bovenkant in, besprenkel ze met olijfolie en strooi er (zee)zout over.
4
Zet ze 15 minuten in de oven of onder de grill en rooster ze.
5
Pureer voor de tomatendip de rijpe tomaten met de knoflook en de amandelen.
6
Giet de olie er in een dun straaltje bij en meng de tabasco en suiker er door.
7
Verwarm de boter en bak hierin de biefstuk circa 2 minuten per kant.
8
Strooi er zout en peper over en serveer ze met de geroosterde tomaten en de tomatendip.
Biefstuk met geroosterde tomaat en tomatendip is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Vega-quesadilla
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatendip
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Driekleurenbloemkool
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde worstjes met tomatendip
15 min
Snack
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Geroerbakte biefstuk met bimi en noedels
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept