Paddenstoelenrisotto met kees en tomaat

4
45 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven op 200 graden Celsius.
  • 2 Maak het teentje knoflook schoon en snijd doormidden.
  • 3 Was de tomaten en snijd ze in de lengte door midden.
  • 4 Doe de tomaten met rozemarijn, 1 eetlepel olijfolie en knoflook in een ovenschaal.
  • 5 Eventueel zout en peper toevoegen. Zet de tomaten 15 a 20 minuten in de oven.
  • 6 Week de gedroogde paddenstoelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 7 Snipper de sjalotjes en snijd de paddenstoelen in stukjes.
  • 8 Verwarm de olie in een pan en fruit de sjalotjes, voeg de paddenstoelen en tijm toe en bak enkele minuten.
  • 9 Wanneer de paddenstoelen goudbruin zijn kan je de risotto toevoegen, bak deze totdat de rijstkorrels glanzen en doorzichtig zijn. 1
  • 0 Blus het geheel af met de witte wijn en voeg daarna de bouillon toe. 1
  • 1 Kook de risotto in ongeveer 15 a 20 minuten onder af en toe roeren gaar. 1
  • 2 Voeg op het laatst de geraspte kees toe en breng de risotto op smaak met peper en zout.

Paddenstoelenrisotto met kees en tomaat is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paddenstoelenrisotto
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet pesto met paddenstoelenrisotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenrisotto met spinazie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenrisotto met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept