Roergebakken broccoli en bloemkool met garnalen

4
30 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes
  • 2 Schil de stelen van de broccoli en snijd een stukje van de onderkant af
  • 3 Snijd dikke stelen enkele malen in de lengte door
  • 4 Maak de bosuitjes schoon
  • 5 Verwijder de worteltjes en het lelijke gedeelte van het groene loof
  • 6 Maak de peultjes schoon
  • 7 Snijd de schoongemaakte worteltjes in plakjes
  • 8 Hak de knoflook klein, of gebruik een knoflookpers
  • 9 Kook bloemkool, broccoli en worteltjes 4 minuten1
  • 0 Giet ze af en spoel er koud water over1
  • 1 Verhit de arachideolie en sesamolie in de wok1
  • 2 Bak broccoli, bloemkool en worteltjes enkele minuten1
  • 3 Voeg de knoflook en peultjes toe en roerbak de groenten 2 minuten1
  • 4 Giet de bouillon erbij en breng aan de kook1
  • 5 Laat de groenten nog 2 minuten zachtjes koken1
  • 6 Voeg de ketjap toe1
  • 7 Schep ten slotte de garnalen door dit gerecht1
  • 8 De garnalen worden alleen maar warm gemaakt1
  • 9 Laat ze niet mee koken, ze worden dan taai2
  • 0 Verdeel groenten en garnalen over de borden2
  • 1 Garneer met een bosuitje2
  • 2 Eet bij dit gerecht rijst

Roergebakken broccoli en bloemkool met garnalen is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken groenten
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept