Zoek
Zalmroerbak met broccoli en paprika
2
25 min-
Coop recepten
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 gram broccoli, in roosjes
1 citroen
2 eetlepels roerbakolie of arachideolie
250 gram zalmfilet (Vismarine), ontdooid, in repen
zout
versgemalen peper
2 cm gemberwortel, geschild en gehakt
1 teentje knoflook, gehakt
1 rode ui, in partjes
1 gele paprika, zonder zaadjes, in reepjes
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamzaadjes
1 lente-/ bosuitje, in ringetjes
Bereiding
1
Kook de broccoli 4 minuten (of 2 minuten in de magnetron, afgedekt op 800 Watt), giet af en spoel er koud water over
2
Boen de citroen schoon, rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht uit
3
Verhit 1 eetlepel olie en roerbak hierin de visrepen met citroenrasp 2-3 minuten op een hoge stand
4
Bestrooi de zalm met zout en peper, schep de vis uit de pan en houd hem warm onder aluminiumfolie
5
Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de gember, knoflook, ui en paprika 3-4 minuten
6
Schep de broccoliroosjes erdoor en bak nog 2 minuten
7
Voeg de vis, het citroensap en de sojasaus toe en verwarm even
8
Serveer het gerecht bestrooid met sesamzaad (eventueel geroosterd in een droge hete koekenpan) en bosui
Zalmroerbak met broccoli en paprika is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Burrito met rundvlees en paprika
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmroerbak met sesam
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmroerbak met broccoli en paprika
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept