Zoek
Salade van kabeljauw, venkel en witbier van Frank van Biemen
4
30 min-
Coop recepten
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
300 gr kabeljauwfilet (in plakjes)
zout naar smaak
1 venkelknol met loof (in dunne plakken)
1,5 el bloem
2,5 el olijf- of zonnebloemolie
115 gr gekookte tuinbonen uit blik
1,5 sjalotje (fijngesneden)
3 el visfond
7,5 cl Hoegaarden witbier
1 klontje boter
75 gr gemengde sla
peper uit de molen en zout naar smaak
Bereiding
1
Bestrooi de plakjes kabeljauw met zout en laat ze even rusten.
2
Kook de plakjes venkel in een pan kokend water met een snufje zout in 5 minuten beetgaar en laat ze uitlekken in een vergiet
3
Bestuif de plakjes kabeljauwfilet met bloem en schud de overtollige bloem eraf.
4
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de kabeljauw op hoog vuur aan.
5
Haal de vis na 4 minuten uit de pan.
6
Bak in het resterende bakvet de sjalotjes en voeg na een minuut het bier en de visfond toe.
7
Roer de boter door de saus zodat deze bindt.
8
Breng op smaak met peper en zout.
9
Verdeel de gemengde sla en de venkelplakken over de borden. 1
0
Leg hierop de plakjes kabeljauw en verdeel de (uitgelekte) tuinboontjes erover. 1
1
Gebruik het resterende bakvocht als dressing en sprenkel het over de borden. 1
2
Garneer met het loof van de venkelknol.
Salade van kabeljauw, venkel en witbier van Frank van Biemen is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Asperges met Leffe Blond-saus van Frank van Biemen
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Kletskopcupjes met Westmalle-karamel van Frank van Biemen
30 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde courgette met Duvel van Frank van Biemen
20 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept