Zoek
gevulde paprika€™s van Dick Altena
4
45 min-
Coop recepten
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 grote paprika€™s
3 lente-uitjes
1 sjalotje
4 gedroogde tomaten
350 gr champignons
1 el olijfolie
1 teentje knoflook
500 gr gehakt
100 gr roomkaas
2 tl oregano
peper en zout
1 halve liter bouillon
25 gr geraspte kaas
17 briketten (houtskool)
Bereiding
1
Steek 5 briketten aan en plaats hier een rooster overheen.
2
Snijd de paprika€™s dwars doormidden en verwijder de zaadjes.
3
Snijd het sjalotje, de lente-uitjes en de gedroogde tomaten in stukjes en de champignons in plakjes.
4
Plaats een gietijzeren pan op het rooster en giet er wat olijfolie in.
5
Bak het sjalotje en de geperste teen knoflook in de pan glazig.
6
Voeg het gehakt toe en bak dit kort mee.
7
Voeg ook de champignons en de lente-uitjes toe.
8
Roer de gedroogde tomaten en de roomkaas vervolgens door het geheel en breng op smaak met de oregano en zout en peper.
9
Schep het mengsel uit de pan en vul de paprikahelften hiermee. 1
0
Doe een laagje bouillon in de pan en laat dit koken.1
1
Strooi de kaas over de paprika€™s en zet deze voorzichtig in de pan met bouillon. 1
2
Zorg ervoor dat de paprikahelften hoger zijn dan het laagje bouillon zodat er geen bouillon in de vulling kan lopen.1
3
Doe een deksel op de pan en leg daar 12 gloeiende brikketen op. 1
4
Laat de paprika€™s gedurende 20 tot 30 minuten stoven. 1
5
De paprika€™s zijn klaar als ze een goudbruine kleur hebben.
gevulde paprika€™s van Dick Altena is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Kip met spek van Dick Altena
60 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse stoofpot
180 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept