Preisoep met appel en kerrie

4
40 min-
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de in ringen gesneden prei.
  • 2 Schil de appels.
  • 3 Snijd met behulp van een meloensteker bolletjes uit de appels.
  • 4 Leg de bolletjes in water waaraan het citroensap is toegevoegd, zodat ze niet verkleuren.
  • 5 Kook de prei in de bouillon gaar.
  • 6 Pureer de soep met de staafmixer of wrijf de soep door een zeef.
  • 7 Roer met een garde de kerrie door de soep.
  • 8 Schep op het laatste moment de appelbolletjes met een schuimspaan uit het water, voeg ze aan de hete soep toe en laat nog 1 minuut zachtjes koken.
  • 9 Afwerken: Serveer de soep in diepe borden of kommen, schep er een lepel creme fraiche op en bestrooi met fijngehakte bieslook of peterselie.

Preisoep met appel en kerrie is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept

Preisoep
Bekijk recept
Koude aardappel-preisoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Preisoep met quinoa en krokante bacon
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Preisoep met aardappel
30 min Voorgerecht
Bekijk recept