Tarte Tatin met sinaasappel en vijgen

4
30 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200oC
  • 2 Boen de sinaasappels schoon
  • 3 Snijd van een sinaasappel sliertjes van de schil, en pers beide vruchten
  • 4 Verwarm 6 eetlepels sinaasappelsap met de suiker, vanillesuiker, likeur en een vleugje peper
  • 5 Laat dit zachtjes 10-12 minuten iets inkoken tot een siroop
  • 6 Giet deze siroop in de taartvormpjes
  • 7 Snijd de vijgen in dikke plakken en leg ze in de siroop in de vormpjes
  • 8 Prik gaatjes in de deeglapjes en leg het deeg over de vijgen
  • 9 Stop het deeg langs de randen van de vormpjes iets in1
  • 0 Bak de taartjes 10-12 minuten in het midden van de oven tot het deeg goudbruin en gaar is1
  • 1 Rooster de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan. Laat de taartjes afkoelen tot lauwwarm1
  • 2 Leg bordjes op de vormpjes en keer de tarte Tatin om1
  • 3 Strooi de amandelen erover

Tarte Tatin met sinaasappel en vijgen is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept