Zoek
Chili con carne van Ralph Drost
4
80 min-
Coop recepten
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
400 gr basmatirijst
olie om in te bakken
2 kleine uien, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
1 grote wortel, fijngesneden
2 bleekselderijstengels, fijngesneden
2 rode paprika's, zonder zaadlijst in grove stukken
1 tl chilipoeder
1 halve tl gemalen komijn
1 tl kaneel
1 blik rode kidneybonen of bruine bonen
1 blikje tomatenstukjes van 200 gr
400 gr rundergehakt
water
peper en zout
10 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
Bereiding
1
Kook de basmatirijst volgens de omschrijving van de verpakking.
2
Giet de rijst af in een stalen vergiet en dek de bovenzijde af met een plastic folie.
3
Zet een grote bakpan op een middelhoog vuurtje en giet een flinke scheut olijfolie erin.
4
Roerbak alle groenten totdat ze zacht en glazig zijn.
5
Voeg nu chilipoeder, kaneel en komijn toe.
6
Doe daarna de bonen, de tomatenstukjes en het gehakt toe.
7
Zorg dat het gehakt losraakt van elkaar.
8
Vul nu het lege blikje bonen met water en giet het water in de pan.
9
Zet het vuur laag en laat alles een uurtje pruttelen.1
0
Roer af en toe.1
1
Zet na een half uur het stalen vergiet op de pan met de folie er nog overheen zodat de stoom van de pan de rijst verwarmt. 1
2
Bestrooi vlak voor het serveren met de zongedroogde tomaatjes.
Chili con carne van Ralph Drost is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Vegetarische groenteomelet van Ralph Drost
15 min-
Bekijk recept
Vispasteitje met zalm van Ralph Drost
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipstoofpotje van Ralph Drost
25 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise curry van Ralph Drost
45 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Afrikaanse braaiworst
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept