Gegratineerde mosselen

4
25 min-
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Controleer de mosselen; verwijder beschadigde en openstaande mosselen die na een tik niet sluiten
  • 2 Kook de mosselen 2-3 minuten met de wijn of visbouillon totdat ze helemaal openstaan
  • 3 Pel de teentjes knoflook, hak ze fijn en meng ze met peterselie, paneermeel, peper en zout, parmezaanse kaas en olijfolie tot een soort tapenade
  • 4 Verwijder de bovenste helften van de mosselschelpen zodat open schelpen met daarin gare mosselen overblijven
  • 5 Zet deze naast elkaar op een bakplaat of in een platte ovenschaal
  • 6 Verdeel de tapenade over de gare mosselen
  • 7 Verwarm de grill en zet de mosselen eronder tot de bovenkant lichtbruin en krokant is

Gegratineerde mosselen is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept