Zoek
Gegratineerde mosselen
4
25 min-
Coop recepten
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg (grote) mosselen
1/2 dl droge witte wijn of visbouillon (van tablet)
4 teentjes knoflook
5 eetlepels gehakte peterselie (vers of diepvries)
8 eetlepels grof paneermeel of gemalen broodkruim
versgemalen peper
zout
50 gram geraspte parmezaanse kaas
3-4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
Bereiding
1
Controleer de mosselen; verwijder beschadigde en openstaande mosselen die na een tik niet sluiten
2
Kook de mosselen 2-3 minuten met de wijn of visbouillon totdat ze helemaal openstaan
3
Pel de teentjes knoflook, hak ze fijn en meng ze met peterselie, paneermeel, peper en zout, parmezaanse kaas en olijfolie tot een soort tapenade
4
Verwijder de bovenste helften van de mosselschelpen zodat open schelpen met daarin gare mosselen overblijven
5
Zet deze naast elkaar op een bakplaat of in een platte ovenschaal
6
Verdeel de tapenade over de gare mosselen
7
Verwarm de grill en zet de mosselen eronder tot de bovenkant lichtbruin en krokant is
Gegratineerde mosselen is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Mosselen met mieriksworteldip
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept
Gegratineerde mosselen
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept