Zoek
Krokante limoentaart van Ralph Poeth
8
70 min-
Coop recepten
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Voor de bodem: 100 gr zachte roomboter
175 gr kristalsuiker
175 gr zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
2 grote eieren, losgeklopt
rasp van 1 limoen
Voor de krokante topping: sap van 2 limoenen
100 gr kristalsuiker
Voor de sinaasappels: 4 sinaasappels
1 schepje suiker
Bereiding
1
Maak de barbecue klaar voor indirect grillen op 180 graden Celsius. Indirect grillen betekent geen directe hitte in het midden.
2
Mix alle ingrediënten voor het taartdeeg met een mixer op hoge snelheid.
3
Zorg dat het mengsel flink luchtig wordt.
4
Vet een taartvorm met een doorsnede van 20 cm in met boter en bedek dit met een laagje bakpapier.
5
Vul de taartvorm met het beslag en zet dit op de barbecue.
6
Doe de deksel op de barbecue en bak de cake in 35-40 minuten gaar.
7
Meng het limoensap met de suiker.
8
Haal de cake van het vuur en verspreid het limoen/suikermengsel over de cake.
9
Zet de cake nog 5 minuten terug op de barbecue, wederom met de deksel erop.1
0
Haal hem er dan vanaf en laat de cake afkoelen.1
1
Pel de sinaasappels en snijd de partjes los van de velletjes.1
2
Verwarm de sinaasappelpartjes in een steelpannetje met een schepje suiker kort op de barbecue.1
3
Serveer de sinaasappel bij de cake
Krokante limoentaart van Ralph Poeth is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Fruitsoep van Ralph Poeth
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Filokaneelkoekjes met kwark
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muesli-ijstorentjes
20 min
Nagerecht
Bekijk recept