Zoek
Rabarbertaart met hazelnootschuim
6
100 min-
Coop recepten
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
150 gr eiwit
350 gr suiker
60 gr zeer fijngehakte hazelnoten
1 spuitzak
1 pot Hak verwenfruit rabarbercompote
1 taartbodem
500 ml kant-en-klare slagroom
kaneelpoeder
Bereiding
1
Begin met het maken van het hazelnootschuim.
2
Verwarm de oven voor op 140 graden Celsius.
3
Klop het eiwit los in een kom.
4
Voeg in drieën de suiker toe terwijl je blijft kloppen.
5
Spatel de helft van de fijngehakte hazelnoten erdoor als het eiwit stijf is.
6
Doe het in een spuitzak en spuit een cirkel van ongeveer 25 centimeter doorsnee op een vel bakpapier op een bakplaat.
7
Bak dit in 65 minuten in de voorverwarmde oven.
8
Haal het daarna meteen uit de oven en laat het afkoelen.
9
Breek het schuim vervolgens in grove brokken.1
0
Verdeel de rabarbercompote over de taartbodem.1
1
Verdeel de slagroom glad met een geleermes (of een keukenmes).1
2
Houd het mes hierbij schuin zodat de laag slagroom in het midden hoger is dan aan de buitenkant.1
3
Vang de resterende slagroom op.1
4
Steek de punten (alleen de punten) van de brokken schuim in het restje slagroom en bestrooi ze met kaneelpoeder.1
5
Steek ze nu met de kaneelpunt naar boven in de taart en serveer direct.
Rabarbertaart met hazelnootschuim is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept
Rabarbertaart
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Frisse rabarbertaart
20 min -
Bekijk recept
Rabarbertaart
35 min
Nagerecht
Bekijk recept