Zoek
Romige avocadosoep
4
25 min-
Coop recepten
Voorgerecht
3
sterren op basis van
2
stem(men)
Ingrediënten
2 rijpe avocado€™s
2 eetlepels citroensap
2 plakjes (runder)rookvlees
3/4 liter kippenbouillon
75 ml slagroom
zout en cayennepeper
Bereiding
1
Snijd de avocado€™s in de lengte tot de pit doormidden. Draai de twee helften los van elkaar
2
Schep het vruchtvlees uit de schil in een kom
3
Meng het citroensap door het vruchtvlees om verkleuren te voorkomen
4
Snijd het rookvlees in flinterdunne, korte sliertjes
5
Breng de helft van de bouillon aan de kook
6
Voeg het vruchtvlees van de avocado toe en pureer alles met behulp van een staafmixer
7
Giet de rest van de bouillon en de slagroom in de pan en verwarm, al roerend, de soep. Laat de soep niet meer koken
8
Breng de soep op smaak met cayennepeper en een beetje zout
9
Roer ten slotte de sliertjes rookvlees door de soep1
0
Schep de soep in kopjes of kommen
Romige avocadosoep is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Avocadosoep met tabasco
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Avocadosoep met surimiflakes en kruidige crème fraîche
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Komkommer-avocadosoep
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept