Linzensalade van Lonneke Rhodens

2
30 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • 2 Leg de tomaten in een ovenschaal.
  • 3 Besprenkel met olijfolie, peper en zout en pers de knoflook erboven uit.
  • 4 Plaats de ovenschaal in de oven en rooster de tomaten binnen 20 minuten.
  • 5 Ze zijn klaar als ze er rimpelig uitzien.
  • 6 Rooster de walnoten even kort in een koekenpan en hak ze in grove stukken.
  • 7 Spoel de linzen af en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • 8 Doe ze daarna in een schaal en voeg de ui en de peterselie toe.
  • 9 Maak de dressing door de mosterd, de honing en de olijfolie goed te mengen.1
  • 0 Voeg als laatste het citroensap toe en giet de dressing over de linzen.1
  • 1 Verkruimel de geitenkaas en voeg deze ook aan de linzen toe.1
  • 2 Meng het geheel goed en breng op smaak met peper en zout.1
  • 3 Verdeel de linzen over 2 borden en leg de geroosterde tomaten erbovenop.1
  • 4 Bestrooi tot slot met de verkruimelde walnoten.

Linzensalade van Lonneke Rhodens is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse salade van Lonneke Rhodens
15 min-
Bekijk recept
Salade met peer, gerookte kip en bacon van Lonneke Rhodens
20 min-
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met broccoli en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met paddenstoelen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept