Zoek
Gegrilde witte asperges met ansjovisboter
4
20 min-
Coop recepten
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
500 gram dikke witte asperges, geschild
100 gram roomboter op kamertemperatuur
2 teentjes knoflook, geperst
6 ansjovisfilets uit een blikje
2 eetlepels peterselie
versgemalen peper
Bereiding
1
Maak eerst de ansjovisboter door alle ingredienten met elkaar in een keukenmachine te vermalen tot een gladde massa
2
Laat de boter afgedekt opstijven in de koelkast
3
Snijd het onderste houtachtige gedeelte van de asperges af en snijd de asperges in de lengte doormidden
4
Verwarm de grillpan
5
Bestrijk de asperges met olie en gril ze in een paar porties aan beide kanten circa 5 minuten tot ze beetgaar zijn
6
Serveer ze op een schaal en laat de ansjovis-boter erover smelten
Gegrilde witte asperges met ansjovisboter is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min
Snack
Bekijk recept
Gebakken lamskoteletten met peterselie-ansjovisboter
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte uien met peterselie-ansjovisboter
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Peterselie-ansjovisboter
5 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min
Nagerecht
Bekijk recept