Zoek
Aardappel-aspergesalade
25 min-
Coop recepten
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg nieuwe aardappelen
goed geschrapt 600 g witte asperges, geschild
1 ei
1 el witte wijnazijn
1 tl fijne mosterd
175 ml zonnebloemolie
3 el verse kruiden, bijv. bieslook, peterselie en tijm
1 sjalot, fijngesnipperd
2 zoetzure augurkjes, in piepkleine blokjes
100 g botersla of kropsla (koelvers)
staafmixer
Bereiding
1
Halveer de aardappelen.
2
Kook ze in ruim water met zout in 12-15 min. gaar.
3
Snijd de asperges in stukjes van 3-4 cm. Kook ze in een bodem water met zout in 15 min. beetgaar.
4
Doe het ei, de wijnazijn en de mosterd in een maatbeker.
5
Zet de staafmixer in de maatbeker en schenk er de olie bij.
6
Zet de staafmixer in de maatbeker en trek langzaam omhoog, tot een gladde, lobbige mayonaise.
7
Meng er de kruiden, de ui en de augurkjes door.
8
Breng de kruidenmayonaise op smaak met zout en peper.
9
Giet de aardappelen en asperges af en spoel ze onder stromend water koud. 1
0
Schep in een schaal om met 4-5 el kruidenmayonaise. Breng op smaak met zout en peper.1
1
Verdeel de sla over een schaal en schep er de aardappel-aspergesalade op.
Aardappel-aspergesalade is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Aziatische aspergesalade
30 min-
Bekijk recept
Wortel-aspergesalade met merquezworstjes
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergesalade met serranoham en basilicum
25 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergesalade met St. Jakobsschelpen
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept