Stamppot met witlof en geitenkaas

4
30 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de schoongemaakte lof in de lengte enkele malen door
  • 2 Snijd de geschilde aardappels in stukken
  • 3 Maak de lente/bosuitjes schoon
  • 4 Snijd de uitjes, inclusief het mooie groene loof in ringen
  • 5 Snijd de geitenkaas, die zacht of pittig van smaak kan zijn, in stukjes
  • 6 Kook de aardappels gaar in iets gezouten water
  • 7 Bak intussen in een koekenpan de lofrepen in de boter gedurende een minuut of vijf
  • 8 Roer de suiker en het citroensap door de lof
  • 9 Giet de aardappels af en stoom ze droog1
  • 0 Stamp ze fijn en roer met een houten lepel de warme melk door de aardappels1
  • 1 Zet de pan met puree op een warmhoudplaatje op een laag vuur1
  • 2 Schep de gebakken lof, de geitenkaas en lente/bosuitjes door de puree1
  • 3 Warm de stamppot nog even goed door. Dien meteen op

Stamppot met witlof en geitenkaas is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept