Zoek
Pastasalade met rucola-notenpesto
4
25 min-
Coop recepten
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
400 gram strikjespasta (farfalle) of spiraaltjespasta (fussili)
1 kruiden- of groentebouillontablet
scheutje olijfolie
1 gele paprika
6 gedroogde tomaten op olie
2 lente/bosuitjes
75 gram rucola of selderijblad
50 gram pijnboompitten
50 gram pistachenoten of blanke amandelen
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
1-1,5 dl groente- of kruidenbouillon (van tablet)
150 gram Vergeer geraspte pastakaas
Bereiding
1
Kook de pasta met het bouillontablet en een scheutje olijfolie in het kookvocht in 8-10 minuten (zie aanwijzing op de verpakking) beetgaar
2
Giet de pasta af en spoel er koud water over
3
Halveer de paprika en snijd deze zonder zaadjes in blokjes
4
Snijd de gedroogde tomaten in reepjes, de uitjes in ringetjes
5
Maak de rucola-notenpesto door de rucola met de staafmixer of in een keukenmachine te pureren
6
Voeg de pijnboompitten, noten en gepelde knoflook toe, giet de olie en bouillon erbij en vorm er een puree van.
7
Voeg daarna de kaas toe
8
Meng de paprikablokjes, tomatenreepjes en uitjes door de pasta
9
Schep de rucola-notenpesto op de pasta en meng deze er luchtig door
Pastasalade met rucola-notenpesto is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Geroosterde peren met geitenkaas
30 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Lamsbout in het groen
2 uur-
Bekijk recept
Kabeljauwcarpaccio met notenpesto
45 min-
Bekijk recept
PESTO / Notenpesto
0-10 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Pastasalade
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met tonijn
25 min
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met wilde roze zalm
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept