Restjessoep van Joke Pluijm

6
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet een grote pan water op en breng het aan de kook
  • 2 Gooi alle restjes erbij en laat de bouillon minstens enkele uren staan
  • 3 Hoe langer hij staat, des te intenser de smaak
  • 4 Zeef de bouillon en klaar ben je. Deze bouillon dient als basis voor de pleursoep van mama Pluijm
  • 5 Zet een grote soeppan op het vuur en doe er twee liter bouillon in
  • 6 Breng de bouillon aan de kook en doe de aardappels erbij. Laat de aardappels 8 minuten koken en zet het vuur laag.
  • 7 Verwarm in een andere pan een flinke scheut olijfolie en bak de tomaat, de champignons, de uien, de courgette, de wortel en de paprika even aan
  • 8 Doe de groenten bij de bouillon
  • 9 Bak de spekblokjes uit en voeg ook deze toe aan de soeppan1
  • 0 Voeg tot slot de ham en de mais toe en laat alles nog 5 minuten pruttelen1
  • 1 Breng op smaak met zout, peper, peterselie en basilicum. Schep de soep op 6 diepe borden.

Restjessoep van Joke Pluijm is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Roomijs bonbon met geschaafde chocolade van René Pluijm
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Terrine van zalmfilet, avocado en groenten van René Pluijm
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Salade met ham, buffelmozzarella en dressing van René Pluijm
15 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Rosbief op groenten en kruiden van René Pluijm
90 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept