Zomerse maaltijdsoep met knoflookbrood

6
20 min-
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de onderste helft van de asperges en snijd de houtachtige uiteinden weg.
  • 2 Snijd de asperges in stukken van circa 4 cm.
  • 3 Snijd de geschrapte worteltjes in stukken van circa 2 cm.
  • 4 Spoel de witte boontjes in een vergiet af onder de koude kraan en laat ze uitlekken.
  • 5 Halveer het Turks brood en snijd de helften horizontaal doormidden.
  • 6 Doe de knoflook en de kruiden in een schaaltje en roer er de olie door.
  • 7 Bestrijk het brood met de gekruide knoflookolie en laat intrekken.
  • 8 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 9 Leg het Turks brood op het ovenrooster en laat het in 10 minuten goudbruin bakken. 1
  • 0 Snijd ieder stuk in vier punten en leg ze op een platte schaal. 1
  • 1 Breng intussen in een grote pan 1,5 liter water met de bouillontabletten aan de kook. 1
  • 2 Laat de asperges en de worteltjes circa 8 minuten koken. 1
  • 3 Voeg de boontjes en de blokjes tomaat toe en laat nog circa 5 minuten zachtjes koken.1
  • 4 Breng de soep op smaak met zout en peper. 1
  • 5 Serveer met het brood en zet desgewenst geraspte kaas op tafel.

Zomerse maaltijdsoep met knoflookbrood is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde witte kaas met knoflookbrood
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Auberginestoof met witte bonen en knoflookbrood
30 min-
Bekijk recept
Kipspiesen met knoflookbrood
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Winterse groentesoep
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Zomerse maaltijdsalade met garnalen
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse pastasalade met gerookte kipfilet
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept